U bent hier: Home » Schooltoelage: één op vier gezinnen heeft er recht op!

Schooltoelage: één op vier gezinnen heeft er recht op! (30/08/2017)

Meer gezinnen krijgen recht op een hogere schooltoelage. Je kan die toelage aanvragen van 1 augustus 2017 tot en met 1 juni 2018.

De schooltoelage is beter bekend als de ‘studietoelage’ of ‘studiebeurs’ en bestaat al langer voor jongeren in het middelbaar en het hoger onderwijs. Ook kinderen in het basisonderwijs hebben recht op een schooltoelage: 94,98 euro voor kleuters en 106,86 euro tot 160,28 euro voor kinderen in de lagere school.
Bijkomende voordelen zijn dat er maar één dossier meer nodig is per gezin (ongeacht of je kinderen in het basisonderwijs, middelbaar of hoger onderwijs hebt) en dat de inkomensgrens is opgetrokken. Daardoor komen meer gezinnen dan vroeger in aanmerking voor een studietoelage.
Meer info vind je op de volgende website: www.studietoelagen.be

Hoe aanvragen?
De eerste manier om een studietoelage aan te vragen is op papier. Je kan de formulieren krijgen op school of opvragen via het gratis telefoonnummer 1700 van de Vlaamse overheid. Handig is dat je minder gegevens moet invullen dan vroeger en dat je geen aanslagbiljet (van de belastingen) of attesten (van de school) meer nodig hebt.
Als iemand uit het gezin overweg kan met de computer, kan die de aanvraag ook online doen, via de website www.schooltoelagen.be
Je hebt dan wel een elektronische identiteitskaart of een token nodig om jezelf te identificeren.
 

Blogbericht toegevoegd op 30/08/2017 in in de kijker... « Terug naar het overzicht