U bent hier: Home » Lynxen L5 - November

Lynxen L5 - November (28/11/2018)

Opnieuw een maand voorbij, en wat is deze voorbij gevlogen seg!

Na een deugddoende vakantie gingen we weer van start en dit met een hele toffe maand.

Op donderdag 8 november gingen we samen met de wolven naar de Boekenbeurs. We leerden de auteurs Sarah Devos, Peter Slabbynck en Mark Tijsmans kennen en we ontmoetten illustrator Emma Thyssen. We kregen ook wat vrije tijd om op zoektocht te gaan.

Omdat we van start zijn gegaan met de fluo-actie, was het vrijdag 9 november een heuse FLUODAG. We kwamen van kop tot teen in fluokledij naar school. Tijdens de les verkeer bekeken we het verschil tussen fluorescerend en reflecterend. Het is heel belangrijk om overdag fluorescerende kledij te dragen en 's nachts reflecterende kledij. Ook reflectoren op je fiets en lichtjes maken je goed zichtbaar.

De week nadien gingen we met onze klas naar de film. We zagen de film 'Earth: een onvergetelijke dag'. De film leidde ons door een magnifieke visuele reis op onze fantastische planeet. Tal van dieren kwamen op een unieke manier in beeld. Dankzij de nieuwere technologie (nachtcamera's, onderwatercamera's, ....) is deze film een visueel feest. Vele van ons kregen al meteen zin om dierenfiches te maken van al deze prachtige wezens.

Op donderdag 15 november gingen we naar de voorstelling KLOPOTEC. Er waren elektrisch aangestuurde windmolens die muziek maakten. Zij bepaalden het ritme volgens een vooraf bepaald schema. Twee muzikanten speelden mee met hun muziekinstrumenten: klarinet, gitaar, elektrische bas, drumstel,... Het was een hele speciale sfeer!

Op vrijdag 16 november was het onze jaarlijkse herfstactiviteit. Samen met de wezels en de vossen trokken we de donkere velden in. We maakten kennis met het verhaal van de Grufalo, we losten onderweg allerlei opdrachten op en leerden het Grufalolied zingen.

In de week van 19 november was het voorleesweek, elke dag kwam er iemand een verhaal voorlezen. We maakten kennis met een aantal leuke, grappige, spannende verhalen en prentenboeken.

Samen met Eveline van de muziekschool en Maïté gingen we tijdens de muziekles van start met het lied "Broeder Jacob". We leerden dit eerst zingen. Nadien gingen we nog een stapje verder en brachten het lied in een canon-vorm. Vervolgens stelden we zelf een partituur op van dit lied, dit deden we via morsecode. We hielden rekening met korte en lange klanken. We leerden dit nadien klappen. Eens we dit goed beet hadden, verzonnen we er zelf een tekst op. We experimenteerden met muziekinstrumenten. Zo maakten we aan afgewerkt geheeld van zang en instrumenten.

Jullie lezen het: We hebben een leuke maar drukke maand achter de rug.
Benieuwd wat de volgende maand zal brengen?
Volg ons verslag hier.

Groetjes,
De lynxen
 

Blogbericht toegevoegd op 28/11/2018 in lynxen l5 « Terug naar het overzicht