U bent hier: Home » Wasberen L4 - Januari

Wasberen L4 - Januari (01/02/2019)

week van 7 januari 2019
klasjournalisten Milla-Jo en Abdallah:
Op dinsdag leerden 2 nieuwe illustratietechnieken. Woensdagwas het trefbaltoernooi. We deden ons best. We kregen een sticker en een bal. Vandaag was het de leukste dag van de week. We gingen met de trein op uitstap naar Antwerpen. In de voormiddag wandelden we door de stad en las Sofie verhalen over de stad Antwerpen. Wist je dat Antwerpen de koekenstad wordt genoemd? Je kan er lekkere handjes-koeken kopen. Onze boterhammen aten we op op het terras van Het Paleis. Daarna mochten we binnen en keken we naar het theater ‘Karst mist Kerst’. Het ging over iemand die gestorven was en daardoor Kerst had gemist. En de kalkoen was zelfs ontsnapt. Na een snellewandeling terug naar het station namen we de trein terug naarWillebroek. Het was een leuke dag!

week van 14 januari
klasjournalist Youssef:
Maandag kwam er een gast in onze klas hij heette Mesbahula. Hij leerde ons Arabische letters en hij schreef onze namen in het Arabisch.
Woensdag leerden we de getallen tot 100 000.
Donderdag gingen we schaatsen, het was superleuk!


week van 21 januari 2019
klasjournalisten Maysa en Israël:
Deze week waren er inspecteurs op onze school. Ze kwamen kijken in onze klassen. Het is goed afgelopen. Onze school kreeg een goede beoordeling.
Op dinsdag leerden we een nieuwe illustratietechniek. Sofie leerde ons tekenen in 2D. Best moeilijk want je moet heel goedmet je geodriehoek kunnen werken. Daarom is rekenen dus belangrijk.
Op donderdag toonde Fien haar wereldbol. Het was cool want als we de klas donker maakten veranderde de bol in een hemelbol met alle sterrenbeelden.

week van 28 januari 2019
klasjournalisten Noor en Bartu:
Op dinsdag leerden we rekenen met kommagetallen. Het is niet zo moeilijk...
In de namiddag gingen we naar de sterrenwacht Mira. De gidsvertelde heel veel moeilijke dingen over de ruimte. We kekendoor een telescoop naar de zon en Pluto (de hond).
Op donderdag leerden we de dagen in het Frans.
Op vrijdag lezen we Nieuwsbegrip. Het gaat over: ‘duizendenjongeren spijbelen voor het klimaat’.
 

Blogbericht toegevoegd op 01/02/2019 in wasberen l4 « Terug naar het overzicht