U bent hier: Home » Info » Onze school » Even voorstellen

In het kort

GO! Freinetschool Klim-op is een kleine kleurrijke basisschool waar kinderen zich goed voelen en waar leren zoveel meer is dan alleen maar presteren.
Door kinderen te stimuleren om een actieve leerhouding aan te nemen en te vertrekken vanuit hun eigen belevingswereld, vergaren zij kennis en vaardigheden waardoor ze met een open geest, eigen mening en creatieve blik in een grote rugzak de maatschappij van nu en van de toekomst instappen.

Over de werking...

Er is een intense samenwerking tussen leeftijdsgroepen. Zo leren kinderen omgaan met verschillen en de werkvormen worden afgestemd op de persoonlijkheid van het kind. Er wordt gewerkt in onderzoeken waarin alle domeinen aan bod komen. De thema's worden aangebracht door de leerlingen in de kring.
Daardoor is er een maximale inbreng vanuit hun leefwereld en interesses. We plegen heel veel overleg met de kinderen waardoor we werken aan de bevordering van de mondigheid en het actief luisteren. Zo bouwen we aan een goede betrokkenheid en een positief zelfbeeld.

Op onze school is er ook een grote ouderbetrokkenheid. De ouders werken dikwijls mee aan projecten in de klas. Ze vormen ook werkgroepen om de school te ondersteunen.
De ouders komen ook samen in de oudervereniging.

Lees verder in onze infobrochures.