U bent hier: Home » Info » Projecten » 10 op 10 project

Het 10 op 10 project

Verkeersopvoeding is belangrijk.

Kinderen moeten leren hoe zich veilig op de baan te begeven. Dat is een taak van de ouders en van de school.

Onze Klim-Oppers groeien elk jaar verder onder begeleiding van de leerkrachten:
van oefeningen in de kleuterklas tot het grote voetgangersexamen.

Ook het fietsen stimuleren we graag. Van kleuter tot de derde graad worden fietsvaardigheden geoefend. Twee maal per jaar wordt hiervoor een parcours opgesteld op de speelplaats.

De kers op de taart is het grote fietsexamen in de derde graad. Dit wordt tweejaarlijks georganiseerd in samenwerking met de lokale politie en het gemeentebestuur.

Klim-Op mocht voor alle inspanningen reeds verschillende medailles VERKEER OP SCHOOL ontvangen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Sinds 2016 nemen we deel aan het project 10 op 10 van de provincie Antwerpen. Dit project ondersteunt de verkeerswerking in scholen. Gedurende een jaar verzamelen we alle informatie over activiteiten rond verkeer en verkeerseducatie op school. Dit alles wordt in een dossier gegoten en goed bevonden door de jury. We ontvingen daardoor reeds een subsidie voor een nieuw fietsenrek. Dit kunnen jullie bewonderen in de lagere school en bij de kleuters.
Verder kochten we verscheidenen didactische materialen aan om de verkeerslessen op school aangenamer en leuker te maken vb. verkeerslichten, zebrapad, informatieve boekjes, verkeersborden voor kleuters en lagere school, … We kochten ook nieuwe veilige fietsen voor de kleuters.

We danken de provincie Antwerpen en het project 10 op 10 voor deze gulle schenking.

Oktober 2019: Proficiat!! Onze school behaalde het tweede deellabel van het 10op10-project voor verkeersactieve scholen van de provincie Antwerpen.