U bent hier: Home » Participatie » Oudercomité

Oudercomité

Freinetschool Klim-Op is een school vóór en dóór de kinderen. En wie kent deze kinderen het beste? Juist, de ouders! Daarom is op Klim-Op het oudercomité een actieve groep, een groep meewerkende en meedenkende enthousiastelingen die samen met de directie en leerkrachten werken aan een goede en fijne school voor de kinderen… aan “onze” school.

Wat doen we dan concreet?

  • Het door- en aangeven van ideeën, meningen, noden, pluimen,

Als lid van het oudercomité ben je in eerste plaats ouder van één of meerdere kind(eren) op onze school. Daarnaast kom je veel in contact met andere ouders. Dus weet je wat er leeft en speelt onder de ouders: de positieve dingen, maar ook de noden en verzuchtingen, de ideeën en goede inspiraties. Dit kan je via het OC doorspelen aan de leerkrachten.
De kleinschaligheid van de school en de open geest van het schoolteam maken dat alles bespreekbaar is. Er is een sfeer van openheid die maakt dat overleg en gesprek in een direct en rechtsreeks contact vanzelfsprekend zijn.

  • Helpen bij buitenschoolse activiteiten

Op een actieve school is er altijd wel wat te doen. Het schoolfeest, de herfstactiviteit, eetdagen, de ouderfuif, … Het zijn een paar voorbeelden van evenementen die zorgen voor een verbondenheid tussen kinderen, ouders en school, maar die ook onze school naar buiten toe laten schitteren, én zorgen voor een zeer welkom en nodig extra budget dat gebruikt wordt voor extra materiaal, speeltoestellen, opknapwerken en nog veel meer. Als OC werken we nauw mee aan deze evenementen: brainstormen, ideeën uitwerken, en vooral ook de handen uit de mouwen steken.

  • Mee uitdenken en uitvoeren van “schoolprojecten”

Een school moet blijven vernieuwen, blijven verbeteren, en dat geldt ook voor de infrastructuur. Samen denken én doen, uitwerken én schilderen, plannen én graven, timmeren, dragen, … Het maakt de school nog meer “onze” school.

  • Samen werken en denken

Op elke vergadering van het OC zijn ook leerkrachten aanwezig. Door de sfeer van openheid kan er samen gepraat worden over de evolutie van de school en kunnen we samen werken vóór onze kinderen.

Ben je als ouder begaan met de school van je kind? Wil je graag mee denken en mee werken? Wil je je stem laten horen? Heb je goede ideeën? Ben je een (creatieve) duizendpoot? Wil je mee je schouders zetten onder “onze” school? Een “ja” op één van deze vragen? Spreek ons dan zeker aan!