U bent hier: Home » Schoolteam » Lagere school » eekhoorns- L2

De eekhoorns zullen dit jaar in het Klim-op bos heel wat vaardigheden en weetjes verzamelen!

Het zijn behendige klimmers, je zal verbaasd staan om te zien wat ze gedurende de 4 seizoenen allemaal gaan meemaken.

Op het einde van de zomer, in september, weten ze al heel goed hoe ze de kring en de actuaronde moeten voorbereiden. De rekenkunsten van het eerste leerjaar worden herhaald en… hop ze klimmen doorheen het tweede leerjaar tot de boom van 100! Kloklezen doen ze ook, want een eekhoorn wil nooit te laat komen.

In de herfst, zijn ze al heel goed bezig met onze onderzoekjes en projecten. Tijdens de afsluitronde vertellen ze aan elkaar wat ze ontdekten, ook de familie van de eekhoorns is welkom om te komen luisteren.

Ondertussen zitten eekhoorns heel vaak knus op een tak hoog in een boom met een boek of een tekst, eerst lezen ze eenvoudige tekstjes, maar tegen de zomer lezen ze al spannende boeken.

Teksten schrijven en illustreren doen ze erg graag. Ze lezen de teksten aan elkaar voor en maken nu en dan een tekstenbundel. Het zijn echte kunstwerkjes!

In de winter moeten eekhoorns hun wintervoorraad bekijken… “In 4 holletjes van bomen liggen 8 noten…4 x 8 = 32” Om dit vlot te doen, leren ze delen en vermenigvuldigen! Weldra zijn de eekhoorns de sterartiesten van de tafels!

Als het lente wordt gaan ze samen met de egels op kamp, dat is altijd super gezellig en veel te snel voorbij!

Kleine eekhoorns worden snel groot, de weg ernaartoe is een geweldig spannende en leuke klim!