U bent hier: Home » Schoolteam » Lagere school » lynxen - L5

Hallo, wij zijn de lynxen!

Wij starten elke ochtend in de kring. Daar mogen we eerst een kwartiertje lezen. Vervolgens gaan we van start met een gevoelsronde, zo weten Maïté en de andere lynxen of we blij, verdrietig, boos of misschien wel moe zijn. Nadien mogen we weetjes vertellen, onderzoeksvragen stellen, boeken voorstellen, nieuwtjes duiden, voorwerpen tonen,...

Vanaf dit jaar krijgen we ook wekelijks Franse les. Elke ochtend vertelt een lynx ons welke dag we zijn en wat het weer ons zal brengen, en ja dit doet hij/zij in het Frans! In het begin zal dit nogal spannend zijn, maar samen gaan we aan de slag.

We schrijven graag vrije teksten. Elke week bespreken we één vrije tekst, we werken dan met een klein groepje samen om deze beter te maken.

In de namiddag willen de lynxen vooral hun benen strekken, dit doen we samen met de wolven. We kunnen kiezen om te werken met een duodoos of zelf op onderzoek gaan. Bij de duodozen volgen we een stappenplan om dingen te weten te komen. Onze bevindingen vertellen we de volgende keer in de kring. We kunnen ook zelf onderzoeksvragen opstellen, Maïté controleert steeds of we hieruit iets kunnen/moeten leren. Om antwoorden te vinden op deze vragen, kunnen we informatie zoeken bij een expert, in een boek, door op uitstap te gaan, een experiment te doen,… We kiezen hoe we gaan presenteren en maken een onthoudfiche. Onze onderzoeken worden voorgesteld op vrijdag in de kring, we geven elkaar ook graag tips en/of complimentjes.

We doen natuurlijk nog veel meer, daarom zijn jullie steeds welkom om eens een kijkje te komen nemen in onze klas.
Vele groetjes,
De lynxen