U bent hier: Home » Schoolteam » Lagere school » wasberen - L4

Hoi, wij zijn de wasberen!

Wij houden het graag proper. Daarom dragen we ook elke dag pantoffels in de klas zodat onze klas schoner blijft. Het is ook heel gezellig.

Elke ochtend starten we de dag met de kring. We vertellen dan nieuwsverhalen, stellen gelezen boeken voor, stellen onderzoeksvragen, lezen vrije teksten voor, geven elkaar pluimen en nog veel meer. De kring wordt geleid door een leider en er wordt een verlsag gemaakt door de schrijver.
Nadien gaan we aan de slag in de klas.

We krijgen rekenles en oefenen in onze zoWISo-boekjes. In het vierde leerjaar leren we al rekenen met getallen tot 100 000. Ook getallen met de komma zijn nieuw voor ons. We proberen dit alles zo levend mogelijk te leren. Sofie helpt ons hierbij met rekenonderzoekjes.
Ook leert ze ons juist schrijven. Zo oefenen we verder aan de spellingsafspraken. Deze moeten we goed kennen om in onze vrije teksten minder foutjes te schrijven. Elke week bespreken we 1 vrije tekst om deze samen met de klas beter te maken.

En dan doen we natuurlijk ook aan onderzoek. We proberen antwoorden te vinden op de vragen die we stelden in de kring. Hiervoor kunnen we informatie zoeken bij een expert, in een boek, door op uitstap te gaan, door een experiment te doen… We zorgen ervoor dat we een duidelijke weettekst maken voor onze klasgenoten. Dit komt dan in onze onderzoeksmap zodat we ook later nog onze onderzoekjes kunnen nalezen. Onze onderzoeken worden allemaal voorgesteld op vrijdag in de aflsuitkring. Hierbij nodigen we ook onze ouders/familie/vrienden/… uit om mee te komen luisteren, kijken en leren. We proberen onze presentatie zo aangenaam mogelijk te maken. Zo maken we quizjes, filmpjes, illustraties, knutselwerken, presentaties met het smartboard… Nadien wil Sofie ook altijd eens kijken of we alles goed hebben onthouden. We doen dan een evaluatie.

Elke maand leert Sofie ons twee nieuwe illustratietechnieken. Zo kunnen we vrije teksten en onderzoeken knap illustreren. We leerden al sjabloneren, stempelen, collages maken, tekenen met houtskool, werken met krantenpapier…

Dit is heel kort wat we zoal doen in de wasberenklas. Wil je onze klas echt helemaal ontdekken, kom maar langs. Onze klasdeur staat altijd open!

Groetjes,
De wasberen