U bent hier: Home » Schoolteam » Lagere school » wolven - L6

Welkom bij de Wolven!


Wij Wolven zijn de oudsten van de school. Dat betekent dat we wat meer vrijheid krijgen, maar dat er ook verwacht wordt dat we een voorbeeld zijn voor de andere kinderen. Naar een Wolf kijken ze op.
Elke ochtend starten we met een kring. We vertellen eerst kort in de gevoelsronde hoe we ons voelen vandaag, zodat iedereen van onze groep weet of ze vandaag ergens rekening mee moeten houden. Nadien houden we onze ochtendkring, waarin we nieuws vertellen, praten over dingen die ons bezighouden of die we interessant vinden, boeken voorstellen, een tekst voorlezen, onderzoeksvragen stellen, …
Na de kring gaan we aan het werk. Wiskunde, taal, Frans, het hoort er allemaal bij. De leerkracht legt ons kort uit hoe we de dingen moeten aanpakken, en welke opdrachten we moeten maken. Die vinden we ook terug op de achterkant van ons werkplan. Tijdens de week zijn er momenten voorzien waarop we in stilte aan deze opdrachten kunnen werken. Wannéér we welke opdracht uitvoeren mogen we zelf inplannen, maar alles moet wel klaar zijn op het einde van de week natuurlijk!
Teksten schrijven is een belangrijk deel van onze week. We schrijven vrije teksten, vanuit onze eigen beleving, zonder dat er een onderwerp wordt opgegeven. Dat vinden we het leukst, want zo kunnen we echt vertellen wat wij leuk, spannend, droevig vinden of wat we hebben meegemaakt. Hierbij helpen we elkaar. Zo bespreken we regelmatig een tekst in kleine groep, en maken samen de tekst tot een pareltje.
In de namiddag verkennen we de wereld om ons heen. Dit doen we samen met de Lynxen. Vanuit de kring zijn er namelijk vaak razend interessante dingen naar boven gekomen die we graag verder uitspitten. We doen onderzoeken, werken met de duo-dozen, er komt een spreker, … We krijgen hierin veel verantwoordelijkheid, en ons stappenplan helpt om dit goed aan te pakken en zorgt ervoor dat we verder kijken dan onze neus lang is, of dan het internet groot is. De leerkrachten bewaken dat onze onderzoeken leerrijk zijn. Wanneer ons onderzoek klaar is, stellen we dit voor in de afsluitkring, zodat de anderen ook kunnen meeprofiteren van wat we geleerd hebben.
Naast al dat leren en werken is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Zingen, bewegen, kunst, turnen, lezen, … krijgen ook allemaal een plaatsje in onze week.
Om dit alles zo goed mogelijk praktisch te laten verlopen, werd de klas bovendien tijdens de vakantie helemaal opnieuw ingericht. Kom snuisteren in onze crea-kast om al je knotsgekke ideetjes vorm te geven. Werk geconcentreerd in ons rustig en volledig uitgerust kantoor. Verricht opzoekwerk aan onze computers, helemaal ergonomisch verantwoord aan onze staande werkplaatsen. In onze gezellige leeshoek kan je terecht voor het laatste nieuws in de kinderkrant. En heb je nog een vraag? Dan schuif je gewoon gezellig bij aan het bureau van de juf!
Benieuwd? Kom gauw maar eens een kijkje nemen!
Tot binnenkort, awoeoeoeoe!
De Wolven